Scientologija – tai šiuolaikinė filosofija. Tai filosofija, kuri leidžia suprasti gyvenimą

Pateikiame interviu su pedagogu, meno atstovu – smuikininku Semen Genshaft.
Šio žmogaus nuomonė apie tai, kas yra Scientologija:
„Aš manau, kad žmonės, užsiimantys menu, būtinai turi susipažinti su Scientologija. Todėl, kad tai yra filosofija. Tai šiuolaikinė filosofija ir ji yra neįtikėtinai efektyvi. Tai filosofija, kuri leidžia suprasti gyvenimą, o meno žmonės kaip tik ir yra tie žmonės, kurie kitiems pasakoja apie gyvenimą. Jie moka tai daryti, jie moka pasakoti. Bet be to, kad reikia mokėti pasakoti, reikia ir žinoti, apie ką pasakoji. Ir štai Scientologija, mano požiūriu… Scientologija neprimeta, ji nepasakoja, iš ko sudarytas gyvenimas, koks jis yra ir ir t.t. Scientologija leidžia tai pamatyti žmogui pačiam. Tai yra svarbiausia. Ji leidžia žmogui tai pamatyti pačiam. Ir pačiam susieti vieną su kitu ir tai suprasti.
Scientologija suteikia galimybę žmogui tapti neįtikėtinai aukštos erudicijos. Taip pat suteikia galimybę labai greitai mokytis ir iš esmės ji, mano manymu, gali sukurti tam tikrą naują atgimimą. Tokio tipo, koks buvo Leonardo Da Vinči laikais. Aš nenoriu pasakyti, kad menas šiuo metu yra tokioje stadijoje, kurioje jis buvo tarkim viduramžių epochoje. Ne. Bet atsižvelgiant į tą lygį, kuriame jis yra šiuo metu, gali įvykti toks pats gigantiškas blyksnis mene, jei meno žmonės tiesiog pradės studijuoti Scientologiją. Na o kuomet jie ją išstudijuos, aš manau, kad jiems kils noras ją taikyti. Aš sakau tai iš savo asmeninės patirties… Tam, kad iš tikrųjų suprasti, kas yra Scientologija, reikia padaryti tik du dalykus: ką nors joje išstudijuoti, o paskui tai pritaikyti.“ (Semen Genshaft)

O ką gi apie Scientologiją sako jos kūrėjas, jos autorius L Ron Hubbard?

Scientologijos kūrėjas L. Ron Hubbard

Štai ištrauka apie Scientologijos filosofiją iš L. Ron Hubbard straipsnio „Mano filosofija“:
„Pirmasis mano filosofijos principas yra tai, kad išmintis priklauso kiekvienam, kas panorės ištiesti link jos ranką. Ji vienodai tarnauja tiek paprastam žmogui, tiek karaliui ir jos jokiu būdu nereikia baimingai aukštinti. Egoistiški mokslo vyrai retai atleidžia tam, kuris bando sugriauti paslapties sienas ir leisti žmonėms išeiti. Kai Will Durant, šiuolaikinis amerikiečių filosofas, apie tai parašė populiarią knygą, kuri vadinosi „Filosofijos istorija“, jis už tai jo kolegų mokslininkų buvo išmestas už borto. Taip kad kiekvienas, kas pasipriešina „išrinktųjų ratui“, ir bando žmonėms parodyti išmintį, būna persekiojamas.

Amerikiečių folosofas Will Durant

Antrasis mano filosofijos principas yra tai, kad ji turi būti praktiškai pritaikoma.
Žinios, kurios yra užrakintos pelėsiu pasidengusiose knygose, yra mažai kam nors naudingos, ir jos yra nieko vertos, jei jomis negalima pasinaudoti.
Trečiojo principo esmė yra ta, kad bet kokios filosofinės žinios vertingos yra tada, kai jos yra teisingos ir veiksmingos.
Šie trys principai yra tokie tolimi filosofijos sričiai, kad aš savo filosofijai suteikiau vardą – Scientologija. Tai tiesiog reiškia „žinojimas apie tai, kaip žinoti“.

„Filosofija gali būti tik kelias į žinojimą. Jos neįmanoma primesti. Jei žmogus žino kelią, tada jis gali atrasti tai, kas jam pačiam yra tiesa. Tai ir yra Scientologija.“

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos ir pažymėtas , , , , , , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.