„Nesudeganti suma“

Dažnai, kalbėdami apie saugumą, mes naudojame terminą „nesudeganti suma“, turėdami omenyje tai, kad jei reikalai klostysis labai blogai, viskas sugrius, tai mums vis vien liks koks nors pajamų šaltinis arba atidėta pinigų suma. Paprastai neišsenkantis pajamų šaltinis yra daug geriau nei atidėta suma. Tačiau net ir tokiu atveju yra akivaizdu, kad iš tiesų neišsenkantys pajamų šaltiniai neegzistuoja. Ir kai iškyla kokia nors grėsmė pajamų šaltiniui, grėsmę jaučia ir pats žmogus. Egzistuoja bendros taisyklės, kuriomis vadovaujasi visuomenė, yra visatos dėsniai, yra bendravimo ir tarpusavio santykių taisyklės. Kai visuomenėje priimtos taisyklės ima ignoruoti visatos dėsnius arba bendravimo ir tarpusavio santykių taisykles, tai visuomenė ima kentėti ir pradeda irti. Bet kuriuo gyvenimo momentu jūs galite rasti aiškius to pavyzdžius. Visuomenės būklė tai pablogėja, tai pagerėja, bet iš esmės žymaus progreso asmeninio saugumo srityje mes nepastebime. Štai ką L. Ron Hubbard rašė apie tai: „Žinoma, šioje planetoje mes įpratome būti Ypatingosios padėties būsenoje labiau, nei kurioje nors kitoje būsenoje“ (paskaita „Penkios būsenos“).

Panagrinėkime saugumo klausimą išsamiau.

Štai kelios citatos apie tai:

1. „PADĖTIES PATIKIMUMO IR SAUGUMO JAUSMO NĖRA, KAI NĖRA ŽINOJIMO.“knyga „Darbo problemos“.

2. „Vien tik pasitikėjimas savimi teikia saugumą. Jūsų gebėjimai – tai jūsų saugumas. Nėra jokios kitos „saugumo tarnybos“, išskyrus jus pačius.“knyga „Preklirų vadovas“.

3. „Aukščiausias saugumo laipsnis – tai pasitikėjimas savimi, savo ateitimi, savo grupe ir žmonija. … Saugumas nėra kažkas statiško. Saugumą užtikrina tik paties žmogaus tikėjimas, kad jis savo tikslus pasieks ir, žinoma, tikslų, kuriuos reikia pasiekti, buvimas.“ knyga „Išgyvenimo mokslas“.

Bičiuliai, sutikite, kad didžiausią įtaką jums daro tai, kas yra glaudžiausia su jumis susiję. Ši įtaka gali būti gera, gali būti ir bloga. Tačiau jei jūs nežinote, kokia tai įtaka, jei jūs negalite jos kontroliuoti, tai jumis yra manipuliuojama. Ir tame tikrai nėra NIEKO gero.

Tai kas vis dėlto labiausiai veikia žmogų, kas su juo palaiko patį artimiausią nenutrūkstamą kontaktą 24 valandas per parą? Kieno įtakos žmogus negali kontroliuoti? Teisingai. Kalbame apie reaktyvųjį protą.* Kol žmogus turi reaktyvųjį protą, jis nėra saugus.

Pažiūrėkite į aukščiau pateiktas citatas ir paklauskite savęs: ar gali reaktyvusis protas blokuoti žmogaus gebėjimą žinoti? Ar jis gali iškreipti tikslus ir diktuoti žmogui klaidingus tikslus? Ar šis protas gali sumažinti pasitikėjimą savimi? Ar šis protas gali priversti mane paklusti svetimai nuomonei prieš mano paties valią? Žinoma, gali.

Bičiuliai, aš noriu, kad tai, kas yra akivaizdu, taptų dar labiau akivaizdu: REAKTYVUSIS PROTAS YRA PAVOJINGAS.

Štai Kliro būsenos apibrėžimas „Dvasinė būtybė, kuri daugiau nebeturi savo asmeninio reaktyviojo proto“. Atkreipkite dėmesį į žodį „daugiau“. Jo reikšmė yra: „ir toliau, ir ateityje”. „Daugiau nėra reaktyviojo proto“ reiškia, kad jo nėra ir NEBUS!

Kliro būsena – tai nėra tokia trapi būsena, kad kokia nors ant galvos nukritusi plyta galėtų ją iš jūsų atimti. Ne. Vieną kartą pašalinę reaktyvųjį protą, jūs jo atsikratote TIKRAI iš pagrindų. Asmeniškai aš nežinau būdo, kaip Klirą padaryti ne Kliru. „Nors pasiekti absoliutą šioje visatoje nėra galima, bet Kliro būsena yra tiek artima absoliutui, kiek tai iš viso gali būti įmanoma“ HKS** biuletenis, 1981 gruodžio 14 d., leidimas 1, „Kliro būsena“. Kliro būsena – tai ir yra ta iš tiesų „nesudeganti suma“ , apie kurią kalbėjome pradžioje. Tai yra tai, kas su jumis lieka visiems laikams. Tai jūsų saugumo pagrindas.

Kliro būsena yra be galo vertinga. Vienas mano pažįstamas atliko Klirų apklausą, klausdamas jų, už kokią sumą arba materialų atlygį jie sutiktų vėl susigrąžinti reaktyvųjį protą be galimybės tapti Kliru?

Visi Klirai nedvejodami atsakė, kad nėra tokių pinigų.

Bičiuliai, dabar pateikiame jums šiek tiek matematikos. Visiškai naują šioje srityje žmogų nuo Kliro būsenos skiria 12 žingsnių, jei pradėtume skaičiuoti nuo „Gyvenimo remonto“.*** Kliro būsena kainuoja daugiau, nei begalė pinigų. Begalybę padalinę iš 12, gausime begalybę. Tai reiškia, kad KIEKVIENAS žingsnis link Kliro jums, kaip dvasinei būtybei, turi begalinę vertę.

Prisiminkite tai, kai planuosite išlaidas savo būsimam auditingui. Pasufleruosime: žodis „brangu“ šiuose skaičiavimuose niekada neateina iš analitinio proto.

Dabar pažiūrėkite į situaciją iš kito taško. Jūs turite kūną, kuris mirs, o jūs esate dvasinė būtybė, kuri NEMIRŠTA. Jūsų reaktyvusis protas, jo neištrynus, po kūno mirties liks su jumis. Dabar jūs turite šansą pašalinti savo daugybės problemų šaltinį, kliūčių šaltinį, dėl kurio jūs nerealizuojate savo potencialo. Šansas. Tai yra kažkas, kas reiškia sėkmę, jei bus teisingai realizuotos pastangos, arba nesėkmę, jei jūs praleidote galimybę tuo šansu pasinaudoti.

Mes padedame tapti Klirais. Mes veikiame, kad jūs TURĖTUMĖTE ŠANSĄ tapti Kliru. Bet NUO JŪSŲ PRIKLAUSO, pasinaudosite tuo ar ne.

Jei jūs dar nesate Kliras, peržiūrėkite savo planus taip, kad pašalintumėte trikdžius jūsų judėjime. Kreipkitės ir mes padėsime organizuoti jūsų auditingą tiesiog čia, Lietuvoje. Jei jūs jau Kliras, tai pasirūpinkite savo aplinkiniais. Padėkite kažkam pradėti „Gyvenimo remonto“ programą arba padaryti tolesnįį žingsnį. Nesustokite!

Su nuoširdžiausiais linkėjimais,

Vilniaus Dianetikos centro direktorė Jurgita Braškutė ir Jelena SemionovaScientologinių konsultacijų teikimo specialistė

Jūs galite su mumis susisiekti:                                                                                                          Jurgita Braškutėinfo@dianetika.lt +370 682 30700 

Jelena Semionovahome-elena@protonmail.com

* Reaktyvusis protas – ta proto dalis, kurios žmogus kontroliuoti negali, bet kuri jį patį valdo.

**HKS – Hubbbardo komunikacijų skyrius.

*** Gyvenimo remontas – paslauga Vilniaus Dianetikos centre.

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos ir pažymėtas , , , , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.